NeDesek | Nedesek.Net 1. Makale Yarışması
Nedesek.Net Türkiyenin Bilgi ve Paylaşım Platformu
Ana Sayfa Forum Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt

Kullanıcı Adı
Şifre

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Nedesek.Net 1. Makale Yarışması  (Okunma Sayısı 165 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Temmuz 2008, 22:04:33
Caliph
Administrator
Üye No: 10
Açtığı Konular: 912
Caliph
Teşekkür Sayısı :568
206 Mesajına Toplam
273 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri WWW
« :»

Nedesek.net olarak yeni bir yarışma düzenliyoruz. "Makale Yarışması" sirit
Yarışmada amaç hem eğlenmek hemde diğer üyelerle kendimizi sınamak. Yarışma dostluk ve centilmenlik içinde geçecek. Yazılan makalelerin uzunluğu için belirli bir limit yok. Yani size kalmış. Makalelerin eşit protokolde değerlendirilebilmesi için yazılan makalenin belirli bir konusu olması sanırım yapılacak en mantıklı şey. Makale konusu "Şehitlerimiz".
Yarışma 30 Ağustos'ta sonlanacak. Yazdığınız makaleleri bu başlık altında yazabilir veya bana pm olarak gönderebilirsiniz sirit
Yarışma jürisi 4 admin olsun, böylece diğer tüm üyeler / modlar yarışmaya katılabilsin diye düşündüm.
Yarışmaya katılan / katılacak herkese başarılar.
Yarışma ödülü; nedesek.net ana sayfasının haber bölümünde kazanan kişinin ismiyle bir duyuru ve yazdığı makalenin yayımlanması uygun olur sanırım. yarışma ödülünde sürpriz bir şey daha olmasını umut ediyorum. Ama bu bende kalsın şimdilik sirit
Şu ana kadar yarışmaya katılan 7 kişi bulunmaktadır.
Edit; Sürpriz Ödül: 300 puan
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2008, 15:59:40 Gönderen: caliph »

[
caliph Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: PunkReas (22-07-08)
Sponsor Bağlantı
21 Temmuz 2008, 22:21:18
Moderator
Üye No: 33
Açtığı Konular: 780
CutePoison
Teşekkür Sayısı :509
229 Mesajına Toplam
264 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 :»

ßence herkes katılsın adminlerden de katılmak isteyen olabilr ben katılmıyorum 2 seneden fazla süredir makale,kompozisyon tarzı şeyler yazmadım yazarsam komik olur katılan arkadaşlarada başarılar   gözkırp 

[
PunkReas Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: caliph (21-07-08)
21 Temmuz 2008, 22:39:51
WikiMod
Üye No: 40
Açtığı Konular: 573
Ve Bu RaP MoRuK Ve BuNuN YoK kuRsU!!
Teşekkür Sayısı :13
24 Mesajına Toplam
27 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 :»

2 güne kadar elinizde  :=))

K
beyto03 Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: caliph (21-07-08)
22 Temmuz 2008, 23:28:38
Caliph
Administrator
Caliph
206 Mesajına Toplam
273 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 :»

sürpriz ödül hazır sirit farkettiniz mi bilmiyorum ama webozof sayesinde puan sistemini devreye soktuk. puanlara göre top10 listesi ana sayfadada gösteriliyor. yarışmanın sürpriz ödülü 300 puan sirit

[
20 Ağustos 2008, 00:15:06
WikiMod
Üye No: 40
Açtığı Konular: 573
Ve Bu RaP MoRuK Ve BuNuN YoK kuRsU!!
Teşekkür Sayısı :13
24 Mesajına Toplam
27 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 :»

ana ben unuttum bunu ama daha 10 gün var yazacağım

K
30 Ağustos 2008, 16:07:00
Caliph
Administrator
Caliph
206 Mesajına Toplam
273 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 :»

Yarışma sonlandı. En iyi makaleyi seçtik. En iyi makale ödülü alan (300 puan) Beyto03'ü tebrik ediyorum. İşte beyto03'ün yarışmayı kazanan makalesi:
Alıntı
"Önce yazıma makale olduğu için şehit kelimesiyle başlamak istiyorum. Şehit, İslam dininde Allah yolunda vefat etmiş bir müslümana verilen isim ve makam. Zamanla dini anlamından sıyrılıp vatanı uğrunda ölen kimseleri tanımlamak için de kullanılmaya başlanmıştır. Şehit kelimesi "şahitlik eden", "bildiğini söyleyen" anlamlarına gelen Arapça kökenli bir sözcüktür. Kelimenin mastarı "şahitlik" anlamına gelen "şehadet"tir. Şehit sözcüğünün çoğulu "şuheda" ve "eşhad"dır.

Evet, arkadaşlar bu konu ile alakalı daha önce yazdığım küçük bir makale hakkında bilgi vereceğim. Bundan yaklaşık 5 sene önce ilkokulda iken “çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir”  isimli münazara için Çanakkale şehitleri ile ilgili bir makale yazmıştım. Ve bu makale ile bizim grubumuz olan çok gezen bilir grubu kazanmıştı münazarayı. Diyeceğim o ki şehitlik o kadar yüce bir şey ki adının geçtiği bir münazarada bile nelere sebep olabiliyor. Ben çocukluğumdan beri tarihimize büyük hayranlık duyarım. Özellikle savaşlar vs. Şehitlik hakkında yazılan çeşitli yazılar, çeşitli şiirler hep dikkatimi çekmiştir. Hep gözüm dolmuş hep tüylerim diken diken olmuştur ve hep onlara layık olmak için elimden geleni yapmışımdır.

Bu kadar giriş yeter umarım. Evet şehitlerimiz… O anlı şanlı şehitlerimiz, asırlar boyunca sonra ki kuşakların iyiliği saadeti için canını veren şehitlerimiz. Biz tarihimiz boyunca vatanına milletine bağlı olan bir toplum olarak tanınırız ve bunu 7 kıtada da bilmeyen yoktur. Bu İslamiyet’ten daha önce devam eden bir durumdur. Vatanımızı o kadar çok severiz ki onun için gözümüzü kırpmadan canımızı verebiliriz. Daha da açarsak inandığımız veya değer verdiğimiz şeyler için yapamayacağımız şey yoktur. Bunu en güzel ifade edebilecek şey olduğunu düşündüğüm bir anıyı sizinle paylaşmak isterim. Bu anı Arıburnu muharebeleri sırasında yaşanan gerçekten bu konuyu özetleyebilecek en güzel anılardan biridir bence. Bu anıyı Mustafa Kemal ATATÜRK, Ruşen Eşref Ünaydın ile yaptığı görüşme sırasında şöyle anlatmaktadır.

“...Bu esnada Conkbayırının güneyindeki 261 rakımlı tepeden sahilin gözetleme ve korunmasıyla görevli olarak orada bulunan bir müfreze askerin Conkbayırına doğru koşmakta, kaçmakta olduğunu gördüm... Bu askerlerin önüne kendim çıkarak:

—Niçin kaçıyorsunuz? Dedim.
—Efendim düşman dediler!
—Nerede?
—İşte! Diye 261 rakımlı tepeyi gösterdiler.

Gerçekten de düşmanın bir avcı kuvveti 261 rakımlı tepeye yaklaşmış ve tam bir serbestlik içinde ileriye doğru yürüyordu. Şimdi vaziyeti düşünün. Ben kuvvetleri (geride) bırakmışım, askerler on dakika istirahat etsin diye... Düşman da bu tepeye gelmiş... Demek ki düşman bana benim askerlerimden daha yakın! Ve düşman benim yere gelse kuvvetlerim çok kötü bir duruma düşecekti. O zaman artık bilemiyorum, bilinçli bir düşünme ile midir, yoksa önsezi ile midir, bilmiyorum. Kaçan askerlere:

—Düşmandan kaçılmaz, dedim.
—Cephanemiz kalmadı, dediler.
—Cephaneniz yoksa süngünüz var, dedim.

Ve bağırarak bunlara süngü taktırdım. Yere yatırdım. Aynı zamanda Conkbayırına doğru ilerlemekte olan piyade alayı ile dağ bataryasının yetişebilen askerlerinin ‘ marş marşla’ benim bulunduğum yere gelmeleri için, yanımdaki emir subayını geriye yolladım. Bu askerler süngü takıp yere yatınca, düşman askerleri de yere yattı. Kazandığımız an, bu andır...”

Gerçekten de, çekilen Türk askerleri mevzi alınca, karşı tarafta mevzi alıp duraklar. Böylece, 57. Alay Öncü Bölüğü'nün Conkbayırına yerleşmesi için gereken süre kazanılmış olur. İşte bu an, Çanakkale Savaşları Kara Harekâtı’nın kaderini belirleyen önemli anlardan birisidir. Böylesine önemli anda kilit rolü oynayan kişi ise, tartışmasız Mustafa Kemal’dir. Bu husus, Çanakkale Savaşları tarihiyle uğraşan Türk ve yabancı bütün uzmanlar tarafından doğrulanıp vurgulanmaktadır.
Daha sonra, Kolordu Komutanı Esat Paşa'nın izniyle, 27. Alay’dan geri kalan birlikleri de emrine alan Tümen Komutanı Mustafa Kemal, karşı saldırıya geçmek üzere 57.Alay'a şu emri verir:

“ Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.”

Her duyduğumda veya okuduğumda beni duygulandıran bir anıdır bu. Sizde anlamışsınızdır herhalde damarlarımızda akan kanın verdiği vatan millet sevgisini.

İşte biz bu yüzden şehit diyoruz şehidimiz, şehitlerimiz diyoruz onlara, kanıtlanabilir bir şey oldukları için masal olmadıkları için bu kadar seviyoruz onları ve her seferinde göz yaşarmasa da, tüy ürpermese de, bir şeyler kıpırdanır içimizde şehidimiz dendiği zaman. Uğruna can verdikleri değerlileri de korur, yüceltir, över onları:

“Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.”
                                          Bakara Sûresi
                                          154. Âyet

“Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.”
                                          Mehmet Akif Ersoy
                                          Çanakkale Şehitlerine

Onları Kur’an-ı  Kerim yüceltirken ben bize fazla sözün düşmeyeceğini düşünüyorum ve makalemi sonlandırıyorum.

Beytullah ÇINAR"

[
05 Eylül 2008, 18:07:01
Üye
Üye No: 2855
Açtığı Konular: 10

6 Mesajına Toplam
6 Kere Teşekkür Edildi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 :»

bu yarışmayı kaçırdık artık bi dahakine belki katılabilirim
Sayfa: [1]   Yukarı git