Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.Ücretsiz Üye olmak ve forumdan tamamen yararlanmak icin Üye olun veya Giris yapin
Ramazan Ayı tüm güzellikleriyle yeniden bizlerle... Bu mübarek zamanların hepimize hayırlar ve güzellikler getirmesini dileriz. Hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.
Yarışma sonlandı. En iyi makaleyi seçtik. En iyi makale ödülü alan Beyto03'u tebrik ediyorum. İşte beyto03'ün yarışmayı kazanan makalesi: Önce yazıma makale olduğu için şehit kelimesiyle başlamak istiyorum. Şehit, İslam dininde Allah yolunda vefat etmiş bir müslümana verilen isim ve makam. Zamanla dini anlamından sıyrılıp vatanı uğrunda ölen kimseleri tanımlamak için de kullanılmaya başlanmıştır. Şehit kelimesi "şahitlik eden", "bildiğini söyleyen" anlamlarına gelen Arapça kökenli bir sözcüktür. Kelimenin mastarı "şahitlik" anlamına gelen "şehadet"tir. Şehit sözcüğünün çoğulu "şuheda" ve "eşhad"dır.
Evet, arkadaşlar bu konu ile alakalı daha önce yazdığım küçük bir makale hakkında bilgi vereceğim. Bundan yaklaşık 5 sene önce ilkokulda iken “çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilir” isimli münazara için Çanakkale şehitleri ile ilgili bir makale yazmıştım. Ve bu makale ile bizim grubumuz olan çok gezen bilir grubu kazanmıştı münazarayı. Diyeceğim o ki şehitlik...