Hamachi, özellikle benim oyun oynamak için kullandığım bir program. Bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı olmamasına rağmen sanal ağ bağlantısı kurmanızı sağlıyor ve istediğiniz kişi ile internet üzerinden oyun oynayabiliyorsunuz. Bu program ile istediğiniz oyunu oyanayabilirsiniz. (Age Of, Stronghold, Fifa, Fm & Cm, Call Of vs. vs.)
Savaş, spor, strateji... Aklınızı hangi oyun gelirse arada hamachiyi kullanarak multiplayer (çoklu oyuncu) olarak oynayabilirsiniz.
İlk olarark programımızı download ediyoruz. Hamachi:
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.Ücretsiz Üye olmak ve forumdan tamamen yararlanmak icinÜye olun veya
Giris yapinİndirdikten sonra çok basit bir kurulumu var, kuruyoruz. (İleri ileri ileri kur seçeneklerini tıklayın. Diğerlerini karıştırmanıza gerek yok.)
Programı kurduysanız şu işlemleri yapın.
Hamachi'yi çalıştırın. Resimdeki gibi hamachi güç kaynağı tuşuna tıklayın. Böylece renk yeşile dönecek. Zaten yeşil ise tıklamayın.

Ardından örneğin 2 kişiyseniz birinin host yani kurucu olması gerekiyor. Bunun için resimde kırmızı yuvarlak içine alınmış olan "Ağ oluştur yada bağlan" tuşuna basın.

Burada host ile diğer kişi ayrılık yaşayacak, farklı işlemler yapacaklar.
Resimdeki tuşa bastıktan sonra host (kurucu), Yeni ağ oluştur tuşuna basmalı. Ardından ağ adını ve ağ şifresini yazacak. Mesela ağ adına nedeseknette-sonbahar, şifrenize de henuz-yaz-mevsimindeyiz yazın. Bunları siz seçeceksiniz ben örnek verdim sadece.
Resimdeki tuşa bastıktan sonra, oyuna girecek kişi "başka ağa katıl" tuşuna basmalı. Az önce host'un belirlediği ağ adı ve ağ şifresini yazdıktan sonra katıl tuşuna basacaksınız. Böylece aradaki hamachi bağlantısı oluştu

Ardından oyunumuza girip multiplayer seçeneğini seçin. İyi oyunlar...

Kendi anlatımımdır, umarım herhangi bir yeri atlamamışımdır. Lastprep, ben ve ne0n bunu denedik ve fm 2008'de beraber oynadık. Herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınızı umuyorum.