Sitemiz büyüdükçe site içerisinde mesaj yükseltmeye çalışanlar sürekli artıyor. Herhangi bir eleştiri yada öneri içermeyen, copy+paste eseri mesajlar, forumu kirletmekten ve mesajı atan kişinin mesaj sayısını yükseltmekten başka bir işe yaramıyor. Forum siteleri tartışılan konu için veya paylaşılan eser için yapılan yorum, eleştiri üzerine kurulmuş sistemlerdir.
Örneğin açılan bir konu;
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.Ücretsiz Üye olmak ve forumdan tamamen yararlanmak icinÜye olun veya
Giris yapinBuradaki ilk iki mesaj, bahsettiğim boş mesajlar... Üçüncü mesaj ise yorum içeriyor. Sitede bu tür boş mesajlara her konuda rastlamak mümkün. Buna "dur" demenin zamanı geldi bence.
Bir başka örnek: (kafamdan yazıyorum)
Konu: Recep İvedik Filmi
Boş mesaj: eline sağlık
Olması Gereken Mesaj: Ben filmi beğendim bana kalırsa gayet güzel olmuş. / Filmi beğenmedim, çok basit espriler var.
Olması gereken mesaj sitemizde ne yazıkki çok az. Boş mesaj ise hemen hemen her konuda.
Bana kalırsa bu tür mesajlar yasaklansın, bu tür mesaj atacaklar teşekkür butonunu kullansın. Yani boş mesaj yerine teşekkür butonu kullanılsın. Böylelikle hem emeğe olan saygı gösterilmiş olur, hemde forum çöplük halini almaz.
Boş mesajları durdurmak için tüm nedesek.net üyelerinden öneri bekliyorum.